English
Previous Congresses: 2000   2002   2004   2006   2008   2010   2012   E-mail Listemize Katılın
Anasayfa  
Genel Bilgiler  
Kongre Merkezi  
Organizasyon Komitesi  
Uluslararası Program Komitesi  
Endüstriyel Seminer Programı  
UMTIK 2010 Programı  
Çalıştay (Workshop)  
Özel Oturumlar  
Kapsam  
Davetli Konuşmacılar  
Önemli Tarihler  
Kıbrıs  
Konaklama  
Kayıt Ücreti  
Turlar  
Bildiriler  
İletişim  
Linkler  
Fotoğraflar  
Kayıt Formu  
Soru ve Önerileriniz  
 
Organizasyon
Origin EMC
Ana Sponsorlar
METU-MATIMAREN
Festo
Renault
Ford
Teknodorm

BİLDİRİLER VE ÖZEL OTURUM ORGANİZASYONU İÇİN ERKEN ÇAĞRI


14. ULUSLARARASI MAKİNA TASARIMI VE İMALATI KONGRESİ (UMTİK 2010)
29 Haziran – 2 Temmuz 2010, Güzelyurt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

www.umtik.com

14. Uluslararası Makina Tasarımı ve İmalatı Kongresi (UMTİK 2010), 29 Haziran – 2 Temmuz 2010 tarihleri arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs kampüsünde gerçekleştirilecektir. Daha önceki yıllarda yapılmış olan UMTİK Kongrelerinde olduğu gibi, UMTİK 2010'un amacı dünyanın her yerinden alanlarında tanınmış seçkin akademisyenleri ve profesyonelleri bir araya getirerek makina tasarımının ve imalatının, imalat sistem ve teknolojilerindeki son gelişmelerin tartışılabileceği bir forum oluşturmaktır.
Önceki yıllardan farklı olarak, UMTİK 2010’da kongrenin ilk günü (29 Haziran) endüstriyel seminerlere ayrılmıştır. Bu çağrının yazıldığı tarih itibariyle, Kanada University of British Columbia’dan Prof. Dr. Yusuf Altıntaş önderliğinde “Yüksek performanslı metal işleme ve takım tezgahları” konusundaki gelişmelerin derinlemesine anlatılacağı bir endüstriyel seminer düzenlenmesi kesinleşmiştir. Akademik ve endüstri çevreleri tarafından benzer seminerler düzenlenebilecektir; bu konudaki fikirleriniz için lütfen kongre düzenleyicileri ile irtibata geçiniz.
Kongre aşağıdaki konuları (bunlarla sınırlı kalmamakla birlikte) kapsamaktadır:

•    Üretim Süreçlerinin Tasarımı
•    Makina Tasarımı ve Uygulamaları
•    Mühendislik Tasarım Metodolojisi ve Tasarım Modelleri
•    Mühendislik Tasarımında Yeni Yaklaşımlar
•    MEMS'in Mekanik Tasarımı ve Üretimi
•    Makina Tasarım ve İmalatında İleri Malzemeler
•    İmalat Sistemlerinin ve Proseslerinin  Modellenmesi ve Simülasyonu
•    Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat
•    Bilgisayar Tümleşik İmalat Sistemleri
•    Esnek ve Dağıtık İmalat Sistemleri
•    Makina Tasarım ve İmalatında Akıllı Sistemler
•    Tasarım ve İmalatta Yeni Gelişen Teknolojiler
•    Tasarım ve İmalatta Mühendislik Eğitimi
•    Makina Elemanları ve Mekanik Sistemlerin Tasarımı, Modellenmesi, Analizi ve Hasar Oluşumu

Kongre dili Türkçe ve İngilizce’dir. Türkçe ve İngilizce bildiriler ayrı oturumlar ve ayrı salonlarda düzenlenecek, çeviri yapılmayacaktır. Tecrübe ve bilgi birikimlerini yaymak, paylaşmak ve yenilemek isteyen akademisyenler ve endüstride çalışan mühendislerin bu foruma konuşmacı veya izleyici olarak katılımlarını desteklemekte ve beklemekteyiz.
Kongrenin ana çerçevesi dahilinde belirli konularda Ingilizce dilinde düzenlenecek özel oturumlar, önceki UMTİK kongrelerinde olduğu gibi UMTİK 2010 kapsamında da yer almaktadır. Geçmiş yıllarda bu oturumlar, akademisyenleri ve endüstride çalışan uzmanları seçkin konularda bir araya getirerek yeni tanışma ortamları oluşturmuştur. UMTİK 2008’de düzenlenen özel oturumlardan bazıları “Hızlı Prototipleme Yöntemleri ve Uygulamaları”, “Mekanik Sistemlerde Yorulma ve Kırılma” ve “Makina Tasarımı ve Üretiminde Sanal Gerçeklik”tir. Bu ilk çağrıyla, sizleri kongrenin ana hatları dahilinde belirleyeceğiniz konularda özel oturumlar düzenlemeye ve bu konudaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşmaya davet ediyoruz.

UMTİK 2010 kongresine Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü ev sahipliği yapacaktır. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, başkent Lefkoşa'nın 50 km batısında, 12.000 nüfuslu Güzelyurt kentinin 6 km kuzeyinde yer alan Kalkanlı bölgesinde 3385 dönümlük bir arazi üzerinde kurulmuştur. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu yüksek teknolojiye dayalı altyapısı, modern eğitim binaları ve laboratuarları, spor ve kültürel tesisleri, yeşil alanları ve özgün mimarisi ile modern kampüs yaşamının bir çok öğelerini barındırmaktadır. Kuzey Kıbrıs, Ankara ve İstanbul’dan Lefkoşa’ya sıkça kalkan uçak seferleri ve Mersin Taşucu çıkışlı feribot seferleriyle, Türkiye’den erişimi kolay bir bölgedir.
Kongre, kampüste yer alan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecektir. Toplam 5490 m² kapalı alana sahip olan merkezde biri 600 kişilik, biri 250 kişilik ve ikisi 120 kişilik olmak üzere toplam 4 amfi, 8 seminer odası bulunmaktadır. Kongre detayları belli oldukça, kampüs içi ve dışında farklı bütçelere uygun konaklama seçenekleri önümüzdeki aylarda kongre web sitesinde  (www.umtik.com) açıklanacaktır.
UMTIK-2010 için önemli tarihler aşağıda belirtilmiştir.

Bildiri göndermek için son gün:                                         15   Mart    2010
Kabul edilen bildirilerin duyurulması:                               19   Nisan  2010
Bildirilerin son halinin gönderilmesi ve
bildiri sahiplerinin konferans kaydı için son gün:          14     Mayis 2010
Konferans programının duyurulması:                              21    Mayıs 2010

Başarılarla dolu bir UMTİK kongresi daha gerçekleştirmek için, UMTİK 2010’a katılımınızı ve değerli katkılarınızı bekliyoruz. Düzenleme komitesi üyeleri ile kongre hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için irtibata geçebilirsiniz. Sizleri 2010’da Kıbrıs’ta aramızda görmeyi diliyoruz.
Saygılarımızla,

DÜZENLEME KOMİTESİ

*Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümü, Ankara, Türkiye
**Atılım Üniversitesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü, Ankara, Türkiye

 

 

 

 

 

 

 

 

- Umtik 2010 -